Behandelingen van voetklachten in Bergen op Zoom en Roosendaal

 Voetonderzoek bij Podotherapie Taalman

Last van voetproblemen? Laat een voetonderzoek doen bij Podotherapie Taalman. Na een voetonderzoek kan een diagnose worden gesteld en de juiste behandeling gestart worden. Heeft u voetklachten naar aanleiding van reuma of diabetes? Dan zal er een aanvullend onderzoek naar uw klachten worden gedaan. Hierbij wordt gelet op wondjes, drukplekken, doorbloeding en eventueel gevoelsverlies bij diabetici.

Laat een voetonderzoek doen

Hoe gaat een voetonderzoek in zijn werk?

Inspectie

Bij Podotherapie Taalman begint het voetonderzoek met een inspectie. Dit is het beoordelen van de voetstand en het bekijken van standsafwijkingen in houding en teenstand. Ook wordt er gekeken naar verkleuringen van de huid.

Palpatie
Vervolgens worden de voeten met palpatie onderzocht. De pijnklachten worden uitgelokt om de structuur ervan te kunnen beoordelen. Daarnaast worden anatomische afwijkingen en andere bijzonderheden die een aanwijzing van de klachten kunnen zijn onderzocht.

Functieonderzoek
Bij een functieonderzoek wordt de functie van de gewrichten getest om te kijken of er beperkingen zijn in bewegingen of dat er juist overmatige beweging mogelijk is. Tevens wordt de stabiliteit van de gewrichten vastgesteld.

Ganganalyse
Daarna zal er een ganganalyse worden gedaan. Hieruit kan worden opgemaakt welk effect de voetfunctie op uw knieën, heupen en romp heeft. Middels een drukmeetplaat kan aanvullend ook een digitale ganganalyse worden gemaakt. 

Scans

Naast diverse testen en oefeningen worden er een digitale en en een 3D-scan gemaakt. Met de digitale 2D-scan wordt de vroege blauwdruk digitaal vastgelegd. Met de 3D-scan wordt de voet driedimensionaal vastgelegd. Dit kan in zowel de gecorrigeerde als de neutrale stand van de voet. Deze twee scans vormen samen een hulpmiddel bij het vervaardigen van een correctiezool.

Schoeninspectie
Slijtage in uw oude schoen? Dat is voor Podotherapie Taalman geen probleem. De schoenen die u draagt en de slijtage daarvan vertellen veel over uw voetfunctie en worden daarom ook onderzocht en beoordeeld.

Conclusie/diagnose
Om uw voetklachten op de juiste manier te kunnen behandelen zal alle informatie die wordt verkregen uit bovenstaande onderdelen worden samengevoegd. Nadat dit is onderzocht en beoordeeld heeft u de juiste conclusie over uw voetprobleem en kan het behandelen van uw klachten beginnen.

Neem contact met ons op

Behandelingen bij Podotherapie Taalman

Voor uw voetproblemen zijn verschillende behandelingen mogelijk. Afhankelijk van de klachten en de diagnose zal er in overleg met u een passende behandeling worden opgesteld.

Behandelingen bij voetproblemen zijn onder andere:

Podotherapeutische zolen
Afhankelijk van uw klachten en het corrigerende vermogen van de voet kunnen compenserende of ondersteunende zolen de oplossing zijn. De corrigerende zolen zijn altijd 100% maatwerk. Na het afleveren wordt u begeleid en de voortgang wordt herhaaldelijk gecontroleerd.

Silicone orthese
Door middel van diverse soorten siliconen kan er een corrigerende of beschermende orthese gemaakt worden. Dit is een uitwendig hulpmiddel ter correctie van standsafwijkingen.

Instrumentele behandeling
Bij enkele diagnoses wordt een instrumentele behandeling uitgevoerd (pedicure). Dit geldt ook voor aandoeningen waar de pedicure geen raad mee weet, zoals een ingegroeide teennagel.

Nagelbeugel

Heeft uw nagel een afwijkende vorm? Dan wordt de nagelbeugel gebruikt om te voorkomen dat de nagel ingroeit.

Manuele therapie
Wanneer is geconstateerd dat een gewricht in de voet is geblokkeerd zal deze met manuele therapie worden losgemaakt.

Schoenaanpassing
Heeft u slechts een kleine voetafwijking die moet worden gecorrigeerd? Door middel van vilt kunnen er kleine schoenaanpassingen plaatsvinden. Voor grotere aanpassingen heeft Podotherapie Taalman een schoenenservice en is er een nauwe samenwerking met Conincx Orthopedie uit België. Tot slot krijgt u schoenadvies, waarbij u wordt verteld waar u op dient te letten bij de aankoop van schoenen.